Welcome to AvL Coaching   Click to listen highlighted text! Welcome to AvL Coaching
Welcome REALNAMESelecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.   Click to listen highlighted text! Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.
Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.

Wanneer heb je een gewichtsprobleem?
Gewichtsproblemen; of je nou te veel (obesitas) of te weinig (Anorexia Nervosa of Boulimia Nervosa) weegt, het levert allemaal gevaar op voor je gezondheid. En ze hebben allemaal een moment waarop het ooit begonnen is. Of er sprake is van onder- of overgewicht kan op twee manieren worden bepaald, door meting van de Body Mass Index (BMI), ook wel bekend als de Queteletindex (QI) of door meting van de middelomtrek. Het meten van de middelomtrek geeft je met name inzicht over de gezondheidsrisico’s van jouw overgewicht of obesitas, omdat hiermee ook wordt gekeken naar vetstapeling in de buikholte. Vetstapeling in de buikholte, rondom de organen, brengt een verhoogd gezondheidsrisico met zich mee. 

Hoe krijg ik weer controle over mijn gewicht?
Omdat alles ooit ergens zijn oorsprong heeft gehad of ergens door getriggerd is, is met hypnotherapie daarom heel goed met gewichtsproblemen te werken. Natuurlijk zal je begrijpen dat dit niet met één sessie op te lossen is. Afhankelijk van de ernst van de situatie en jouw bereidheid in hypnose te gaan zal per cliënt bekeken moeten worden hoeveel sessies er nodig zullen zijn.

Kan ik hulp krijgen bij het aankomen of afvallen?
Maak je keuze in het menu rechtsboven en neem de informatie goed door. Klik op de knop onderaan de betreffende pagina, vul het intakeformulier in en maak zelf een afspraak in mijn online agenda!
Hoef je maar een paar kilogram af te vallen, maak dan gebruik van onze MP3 om af te vallen. Ook hiermee worden heel goede resultaten geboekt. Kijk daarvoor in de webwinkel. 

 


 

Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.   Click to listen highlighted text! Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.
Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.

Wat is Anorexia Nervosa
Anorexia Nervosa is een eetstoornis, waarbij iemand een vervormd beeld van het eigen lichaam heeft, een grote angst heeft om dik te worden en niet probeert een normaal lichaamsgewicht na te streven. De stoornis kan ernstige lichamelijke gevolgen hebben en zelfs tot de dood leiden. Anorexia betekent "geen eetlust"; "nervosa" slaat op de vermeende neurotische achtergrond. Er worden twee types onderscheiden: het beperkende type, waarbij de nadruk ligt op het streng onder controle houden van het gewicht door weinig te eten (vaak in combinatie met overmatig lichamelijke activiteiten), en het purgerende type, ook wel bekend als het gemengde type. Bij deze laatste vorm wordt niet alleen beperkt in voedselinname, maar wordt ook gebraakt of gelaxeerd om het gegeten voedsel weer kwijt te raken. Dit kan worden voorafgegaan door eetbuien, maar dat hoeft niet. Mensen met anorexia hebben een veel te laag gewicht voor hun leeftijd en lengte.

De ziekte komt voor onder zeven promille van de bevolking. Ze treft vooral meisjes en vrouwen (85%-95% van de gevallen), maar ze kan ook voorkomen bij jongens en mannen (5%-15% van de gevallen).

De ziekte wordt gekenmerkt door een stoornis van de lichaamsbeleving. Patiënten hebben het idee dik te zijn, terwijl hun gewicht vergelijkbaar is met leeftijdgenoten of – meestal – daaronder ligt. Ze ontlenen zelfbewustzijn aan hun vermogen om het eigen gewicht te controleren en houden zich dwangmatig bezig met het zelfbeeld, het gewicht en hun voedingspatroon. Soms gaat de ziekte gepaard met boulimie, perioden van overmatig eten, gevolgd door zelf opgewekt braken, het gebruik van laxantia en klysma's en/of overmatige lichaamsbeweging.

Door onvoldoende voeding kan het lichaam zo verwaarloosd worden dat er een levensbedreigende situatie ontstaat. Vaak belanden anorexiapatiënten in het ziekenhuis vanwege velerlei lichamelijke klachten en ondergewicht. Soms overlijden ze aan de aandoening.

Wat zijn de lichamelijke gevolgen van Anorexia Nervosa

De ernstige ondervoeding leidt tot een breed spectrum van verdere problemen, zoals:

·        Moeheid

·        Vertraagde bloedsomloop; koude handen en voeten

·        Vertraagde maagleging, irritatie van de darm

·        Constipatie

·        Hormonale veranderingen, zoals menstruatiestoornissen

·        Amenorroe

·        Nierstenen

·        Osteoporose

·        Verkleining van het slagvolume van het hart

·        Langzame en onregelmatige hartslag

·        Hartfalen, soms als gevolg van het hervoedingssyndroom

·        Dood in ca. 15% van de gevallen

·        Misselijkheid

·        Flauwvallen

·        Uitdroging van de huid en haaruitval


Wat zijn de signalen van anorexia nervosa

·        maaltijden overslaan, vaak ‘geen trek’ hebben

·        stiekem weggooien van eten

·        stiekem gebruik of bewaren van laxeermiddelen, plas- of
    dieetpillen

·        niet willen eten waar anderen bij zijn, of het eetgedrag juist
    aan anderen aanpassen

·        verpakkingen lezen en letten op calorieën, extreem kieskeurig
    met eten zijn

·        zichzelf lelijk en dik voelen

·        afkeer uiten van ‘dik’ zijn

·        sterke stemmingswisselingen, prikkelbaarheid

·        enorme onzekerheid

·        duizeligheid, flauwte, menstruatieproblemen

·        donsvorming op lichaam 

 

 


Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.   Click to listen highlighted text! Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.
Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.

Wat is Boulimia Nervosa?
Boulimia Nervosa, ook bekend als boulimie is een psychiatrische ziekte waarin een persoon terugkerende eetbuien heeft gevolgd door een of meer van de volgende, opzettelijke handelingen die de opname van het voedsel compenseren en gewichtstoename verhinderen:

·        braken

·        ongepast gebruik van laxeermiddelen of andere medicijnen

·        bovenmatige lichamelijke oefening

·        vasten 


Een persoon heeft boulimia wanneer hij of zij zich onbekwaam voelt om de drang tot eten, zelfs tijdens het eten zelf, te controleren, wanneer hij of zij een grotere hoeveelheid voedsel verbruikt dan een normaal persoon, en wanneer dergelijk gedrag minstens tweemaal per week gedurende drie maanden voorkomt.

De meerderheid van boulimia-patiënten zijn jonge vrouwen van 10 tot 30 jaar oud, hoewel de stoornis bij mensen van alle leeftijden en beide geslachten kan voorkomen.

Bij boulimia heeft de cliënt een gevoel van controleverlies. De episoden van eten/purgeren kunnen extreem zijn, soms gepaard gaand met snel en onbeheerst eten. De lijders stoppen soms pas als ze door een andere persoon worden onderbroken of wanneer hun maag het niet meer aankan. Deze cyclus kan meerdere keren per week of, in ernstige gevallen, meerdere keren per dag worden herhaald. De lijders zien het "vernietigende" eetpatroon vaak als manier om controle over hun leven te bereiken.

Sommige personen die lijden aan anorexia kunnen boulimisch gedrag vertonen: op bepaalde ogenblikken veel eten en purgeren van voedsel op een regelmatige of zeldzame basis tijdens hun ziekte. Alternatief kunnen individuen met boulimia anorectische perioden hebben. Vaak is er daarom sprake van de diagnose Eetstoornis N.A.O. (Niet Anderszins Omschreven)

Moderne reclame met dunne modellen wordt veelal gezien als een van de oorzaken van de aandoening. Fairburn et al. beschrijven in hun cognitieve gedragsmodel hoe extreme bezorgdheid over het eigen gewicht en uiterlijk, gecombineerd met een laag zelfvertrouwen kan leiden tot een rigide, strikt en onbuigbaar eetpatroon. Dit kan leiden tot een onrealistisch eetsituatie, wat aanleiding is voor een minimaal breken van de eigen eetregels. Zwart-witdenken leidt vervolgens tot binge-eten, massaal eten. Dit binge-eten leidt tot een gevoel van verlies van controle wat aanleiding is tot braakgedrag als maatregel tegen het binge-eten. Deze cyclus herhaalt zichzelf vervolgens.  
De soort associatie die de persoon heeft met ofwel een dun ofwel een persoon met een normaal gewicht bepaalt welke invloed reclame met dunne modellen heeft op de persoon. Mensen die zichzelf associëren met dunne modellen voelen zich juist beter nadat ze dunne modellen hebben gezien. Het blijkt dat deze zelfassociatie aangeleerd kan worden.

Wat zijn de mogelijke gevolgen van Boulimia Nervosa?

·        Chronische neusbloedingen

·        Duizeligheid/ flauwvallen

·        refeding: na het lange patroon van het braken is er een
    kans dat je lichaam automatisch begint te braken.

·        adertjes die in de ogen springen

·        haaruitval

·        kapotte mondhoeken

·        chronische hoofdpijn

·        Afhankelijkheid van laxeermiddelen

·        Andere dwanghandelingen

·        Concentratiestoornissen

·        Dood

·        Hartritmestoornissen

·        Irritatie en scheuren in de keel, de slokdarm en de maag (door
    het geforceerde braken)

·        Elektrolytenonbalans door frequent braken en/of laxeren. Door
    uitdroging ontstaat een gebrek aan kalium wat kan leiden tot
    hartritmestoornissen of hartfalen.

·        Gebitsproblemen

·        Hormonale veranderingen die o.a. kunnen leiden tot 
    menstruatiestoornissen en onvruchtbaarheid

·        Moeheid, malaise

·        Oedeem in gezicht, bijvoorbeeld opgezwollen ogen

·        Opgezette klieren

 Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.   Click to listen highlighted text! Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.
Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.

Wat is Obesitas?

Wanneer spreek je van obesitas?

Bij overgewicht en obesitas is sprake van een abnormale of een zodanige overmatige vetstapeling in het lichaam dat dit aanleiding geeft tot gezondheidsrisico’s. Zo erg dat er soms een moment komt dat personen met obesitas zelfs hun bed niet meer uitkomen, laat staan zichzelf nog kunnen verzorgen. Hun benen kunnen vaak letterlijk hun gewicht niet meer dragen.

 

Omdat alles zoveel inspanning kost zorgt dit voor een enorme overbelasting van alle organen welke constant overcapaciteit moeten leveren om het lichaam te laten functioneren.

 

Ook in dit traject boeken we met hypnotherapie goede resultaten door middel van het plaatsen van een Virtuele Maagband. In drie, misschien 4 sessies gaan we er dan samen voor zorgen dat jij de controle over jouw gewicht terugkrijgt.

Voor meer informatie over het plaatsen van een Virtuele Maagband kijk je hier! 


Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.   Click to listen highlighted text! Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.
Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.

Wat is een Virtuele Maagband?
Het is een veel veiligere manier om af te vallen dan een maagband operatie. Géén risico's en zeker zo effectief.

Iedereen weet dat obesitas is een levensbedreigende aandoening is die kan leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes en verminderde mobiliteit. Door het overgewicht komt men vaak ook in een sociaal isolement en/of krijgt men emotionele problemen. Om dit op te lossen wordt vaak een maagband operatie uitgevoerd. Door de maag operatief te verkleinen wordt overeten niet langer mogelijk. Aan deze operatie zijn echter veel risico's verbonden. En de onderliggende redenen waarom je te veel eet worden niet aangepakt. 

Hoe gaat dat plaatsen van die Virtuele Maagband dan met hypnose?
Dankzij de kracht van Hypnose, is het nu mogelijk om een virtuele maagband te installeren die minstens net zo effectief is. Maar die geen gevaren heeft van een operatie.

Bijna alle mensen verliezen echt wel gewicht zo lang ze maar blijven diëten. Maar wanneer ze met dat dieet stoppen, zal hun gewicht opnieuw toenemen en zullen ze in veel gevallen zelfs meer wegen dan voor ze aan het dieet begonnen! Het bekende jojo effect dus. De schatting is dat 95 procent van alle mensen die diëten, dit effect doormaken. Hieruit ontstaan dan ook de bekende uitspraken als: "Het helpt toch niet meer." of "Het zet toch geen zoden aan de dijk." Bovendien ken ik meerdere mensen die na het plaatsen van een operatieve maagband weer bijna terug zijn op hun oude overgewicht. Ze waren in de veronderstelling dat, omdat ze wisten dat ze niet veel konden eten, ze altijd maar zouden kunnen eten tot ze zich vol voelden. Daardoor begon hun maag weer te groeien en konden ze weer steeds meer eten.

De meeste diëten zijn er op gebaseerd dat je heel veel niet meer mag eten; voor sommige diëten moet je calorieën of punten tellen, maar bij elk dieet wordt de geest geprogrammeerd om aan eten te denken. (Wat je niet mag is altijd het lekkerst toch?!) Dus wanneer iemand gaat diëten, kan hij/zij ontdekken dat er nog vaker aan eten wordt gedacht dan voordat aan het dieet was begonnen.

Want hoe meer je aan eten denkt wat je niet mag hebben, hoe meer zin je erin zult krijgen.

Hoe vaak gebeurd het niet dat je na het weekend spijt hebt omdat je in het weekend te veel lekkers gegeten hebt. Of wanneer je als emotie-eter, wanneer je in de stress geschoten bent, achteraf weer ontzettend veel spijt hebt dat je het wéér gedaan hebt?

Als de omstandigheden hetzelfde blijven, en dezelfde situaties zich steeds weer voordoen, zullen de eindresultaten hetzelfde blijven bij de reguliere diëten.

Wat is er dan anders met die Virtuele Maagband?
Ik ga je dan ook niets ontzeggen, integendeel, want we weten dat je zin daarin dan alleen maar groter wordt. Maar ik kan er wel voor zorgen dat je alles minder zal gaan eten. Waardoor je ook afvalt. Daarnaast weet je dat minder eten, meer bewegen en voldoende water drinken heel gezond voor je zijn en zorgen voor een betere lichaamsbouw. Het zal je fitter maken en je algemene gezondheid zal vergroten.

Dit programma gebruikt een virtuele maagband en andere technieken om je gedachten te beheersen en is absoluut GEEN dieet. Het laat je toe om nieuwe gewoontes aan te maken die je kan volhouden. Je eet bewust, en bent in staat om te luisteren naar wat je maag jou vertelt. Maar behalve dat kunnen we ook gaan kijken naar waar de oorzaak ligt waarom jij overgewicht gekregen hebt.

Gewichtscontrole, omdat we weten dat diëten niet werkt!
Het resultaat is een regelmatig gewichtsverlies, op een prettige manier, zonder dieet.

Jouw onbewuste kent het verschil niet tussen realiteit en verbeelding, dus het neemt dit aan voor waar! Je lichaam ervaart het dan ook alsof er een ECHTE maagband wordt geplaatst, en gaat jou hetzelfde voldane gevoel geven, echter zonder alle gevaren en nadelen!

Wat zijn de voordelen van de virtuele maagband?
Geen narcose!
Geen littekens! 
Geen herstelperiode!
De maagband past zich aan, aan het voedsel dat je eet. Je kan dus alles (maar veel minder) blijven eten zonder dat er iets "blijft hangen"!
Geen verblijf in het ziekenhuis!
Je slankt nog beter af omdat ik met dit programma ook de oorzaak ga achterhalen en aanpakken!
Wanneer je hierbij nog meer gaat bewegen val je natuurlijk NOG meer af!

Wat zijn de mogelijkheden?
Het plaatsen van de virtuele maagband is wereldwijd getest is en er wordt percentueel een veel beter resultaat mee behaald dan met de operatieve maagband. Je boekt 3 sessies in waarin wij er samen aan gaan werken om jou weer de controle over je gewicht te laten krijgen en we zoeken daarbij ook naar de oorsprong van jouw eetgedrag. Omdat lichaam en geest ook wat tijd nodig hebben om aan de nieuwe situatie te wennen is er heel af en toe nog een vierde sessie nodig, maar over het algemeen kunnen de meeste mensen volstaan met drie sessies. De vierde sessie plan je dan ook alleen in wanneer JIJ vindt dat je hem nog nodig hebt.

Zet maar even een bandje dan!
Als jij denkt dat het allemaal zo maar even op te lossen is zonder dat er het nodige van JOU verwacht wordt, dan heb je het mis. Wanneer jij niet bereid bent mijn suggesties te volgen (ook na de sessie) heb ik liever dat je mijn tijd daar niet voor verspilt. Kijk eens om je heen, je kent vast wel een paar mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. En beetje bij beetje zag je ze weer groeien. Bij elke maaltijd werden de grenzen opgezocht en nu zijn velen weer terug bij af.
Zolang jij mijn suggesties volgt en blijft volgen, zal het resultaat er ook komen en blijven.

Je kunt een keuze maken uit drie pakketten:

 


Brons:

3 Hypnosesessies à € 150,00 per sessie

 
 

Zilver:

3 Hypnosesessies à € 150,00 per sessie; 
Sleepphone OF een gepersonaliseerde MP3 voor de kortingsprijs van € 25,00 (te betalen bij de eerste sessie(= dus de eerste sessie € 175,00)).

 

Goud:

3 Hypnosesessies à € 150,00 per sessie;
Sleepphone voor de kortingsprijs van     € 25,00 (te betalen bij de eerste sessie); 
Gepersonaliseerde MP3 voor de kortingsprijs van € 25,00 (te betalen bij de eerste sessie (= dus de eerste sessie  € 200,00)).

 

De prijzen zijn exclusief BTW.
Voor diegene die de sessies te duur vinden heb ik de mogelijkheid ontwikkeld om het helemaal ZELF te doen door middel van een MP3-pakket van 10 verschillende hypnosesessies. Let wel! Dit vereist wel de nodige zelfdiscipline.

Klik hier voor het intakeformulier en om je afspraken in te plannen of klik op onderstaande knop om naar de webwinkel te gaan voor het MP3-pakket. 

 


Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.   Click to listen highlighted text! Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.
Selecteer de tekst die je wilt horen en klik op de speaker die verschijnt.

Hoe weet ik of ik te veel of te weinig weeg? Wat is BMI?

De Body Mass Index is een indexcijfer dat de verhouding weergeeft tussen lengte en gewicht. De Index is gelijk aan de massa van het lichaam in kilogram gedeeld door het kwadraat van de lengte in meter.

BMI = kg/cm2

Bereken zelf je BMI, met de BMI calculator. 

Volwassenen! 

Classificatie, WHO

Overgewicht (kg/m2)/BMI

Normaal gewicht

18,5-24,9

Overgewicht

25-29,9

Obesitas I

30-34,9

Obesitas II

35-39,9

Obesitas III

> 40

 

Ondergewicht is ook eenvoudig vast te stellen met de Body Mass Index meter.
Body Mass Index (BMI). Iemand heeft ondergewicht bij een BMI onder de 18,5. Voor 65-plussers en voor COPD-patiënten (chronische longziekten) gelden andere grenzen, namelijk een BMI van minder dan 20 voor 65-plussers en van minder dan 21 voor mensen met COPD. 


Meting van de middelomtrek
Een andere methode voor het bepalen van overgewicht en obesitas is het meten van de middelomtrek. U kunt uw middelomtrek meten met behulp van een eenvoudig meetlint. De middelomtrek moet gemeten worden op het smalste deel van je middel, dat deel dat tussen de onderste rib en de bovenkant van bekken/heupen ligt. U dient uw middelomtrek staand te meten aan het eind van een normale uitademing.Met deze meting krijgt u met name een goed zicht op de gezondheidsrisico’s van uw overgewicht en obesitas. Vet kan zich overal in het lichaam opstapelen. Opstapeling van vet rondom in de buikholte, rond de organen, brengt grotere risico’s voor uw gezondheid met zich mee.

Volwassenen

 

Classificatie, NHG-zorgstandaard

Overgewicht (kg/m2)/BMI

Mannen

Overgewicht (kg/m2)/BMI

Vrouwen

Gezonde middelomtrek

79-93,9 cm

68-79,9 cm

Verhoogd risico gezondheidsproblemen

94-101,9 cm

80-87,9 cm

Fors verhoogd risico gezondheidsproblemen

> 40

>88 cm

 

Gratis Ontspanningshypnose

 

 

Click to listen highlighted text!